Voor 6 tot 8 muffins, lekker als lunch of hartig tussendoortje.
Ingrediënten
20 blaadjes daslook
2 gekookte aardappels
2 wortels
2 eieren
1 theelepel kerriepoeder
Zout en peper naar smaak
Zonnebloempitten, sesamzaad en ongebrande noten voor de garnering
Verder nodig: een muffinvorm met antiaanbaklaag en een oven
Bereiding
Verwarm de oven voor op 185 graden. Spoel de daslookbladeren goed af en snijd ze fijn, snijd de gekookte aardappels in kleine blokjes, rasp de wortels en kluts de eieren door elkaar. Voeg daarna alle ingrediënten (behalve de garnering) bij elkaar in een schaal en roer goed door. Verdeel het mengsel over de muffinvorm. Garneer de muffins met wat zonnebloempitten, sesamzaad en ongebrande noten. Zet de muffinvorm ongeveer 25 minuten in de oven, de muffins zijn klaar als ze goudbruin verkleurd zijn. Eet smakelijk!