In dit voedselbos zijn wel 10 verschillende rassen perenbomen aangeplant. De peer is waarschijnlijk 3000 jaar geleden ontstaan in Centraal Azië door middel van veredeling van verschillende soorten bomen. Je kunt peren gewoon zo opeten of verwerken in gerechten.
De perenboom bloeit vanaf half april tot begin mei. Deze bloei lijkt een beetje op de bloei van de zoete kers want je ziet dan ook van die kleine witte bloemetjes. De bladeren van de perenboom zijn ovaal en de bladrand is licht gezaagd. Ook is de perenboom natuurlijk te herkennen aan de peren die deze boom produceert.
De perenboom is zeer gevoelig voor vorst. Zo zal de boom weinig peren produceren als het na half april nog vriest. Ook is de perenboom gevoelig voor ziekten.
De uitspraak met de gebakken peren zitten komt uit de middeleeuwen. Gebakken peren werden destijds als delicatesse beschouwd. Als er op het moment dat je heerlijk eten hebt gemaakt en er niemand komt opdagen blijf je dus met de gebakken peren zitten!
Gebruikte bronnen: