In Voedselbos Emmeloord groeien veel eetbare producten. Afhankelijk van het seizoen is er een diversiteit aan fruit, noten, bessen, kruiden, et cetera te oogsten. Hiervan is veel lekkers te maken! Onze vrijwilligers staan met regelmaat in de keuken en delen graag hun favoriete recepten.
Appelmoes uit de oven
Huisgemaakte appelmoes met kruidnagel en kardemom.
Appeltaart
Appeltaart met gebuild meel en ongeraffineerde suiker.
Courgettecake
Bijzondere courgettecake met steranijs en gemberpoeder.
Courgettesoep
Frisse courgettesoep met munt en citroen.
Groentebouillon
Een goede basis voor diverse soepen en sauzen.
Peren plaatkoek
Plaatkoek met peer, stemgember en hazelnoot.
Pompoencake
Een licht gekruide cake met pompoen, olijfolie, noten en krenten.
Rammenas salade
Rammenas salade, heerlijk bij een kaastosti.
Pompoenstrudel
Pompoenstrudel met rode uienjam, salie en gorgonzola.
Rabarbertaart
Koekdeeg gevuld met een soort vanillecake met daarop rabarber en stemgember.
Yacon-peren moes
Een frisse jam met kleine yacon blokjes. Lekker door de yoghurt, op pannenkoeken en in gebak.
Daslook muffins
Hartige muffins met daslook lekker als lunch of tussendoortje.
Daslook omelet
Voor een veganistische twist op een gevulde omelet. Lekker als vullende lunch.