In de Belgische barak is een nieuwe keuken gerealiseerd. In deze keuken worden door vrijwilligers van het voedselbos kook- en/of bakworkshops georganiseerd. Workshops rondom een product (bijvoorbeeld daslook, rabarber, kruiden, appels etc.) of een type gerecht of techniek (bijvoorbeeld quiches, groentebouillon, sloffendeeg, groene salades, inmaken etc.).
Alle workshops zijn gericht op:
De keuken biedt vier ruime werkplekken. Bij een kleinere kookactiviteiten is hier ruimte voor ongeveer zes personen. De workshops duren gemiddeld ongeveer 3-4 uur incl. de afwas en opruimen.
De workshop wordt gegeven door voedselbosvrijwilligers die een passie hebben voor, en vaardigheid hebben in koken en/of bakken.
Agenda en contact
Je kunt met een groep een workshop aanvragen en ook zullen er workshops worden aangeboden voor individuele inschrijving, dit wordt bekend gemaakt in de agenda.
De kosten zijn afhankelijk van de groepsgrootte en de invulling. Heb je interesse in deelname aan een workshop of heb je vragen? Neem dan contact op met Aleida Ypma op 06-30 16 21 12 of kookworkshop@voedselbosemmeloord.nl.
Jannie Verhage en Truus Vlaming vertelden bij Omroep Flevoland enthousiast over de kookworkshops in ons voedselbos, waarbij de knolselderij centraal staat.