Bladerdeeg met pompoen, rode uienjam, salie en gorgonzola
Ingrediënten
(voor 4 personen)
Deeg:
8 plakjes diepvries bladerdeeg (of 1 rol vers bladerdeeg)
Uienjam:
250 gr rode ui (schoon)
Boter en olie
2 eetl suiker
50 ml balsamico azijn
50 ml port
Vulling:
275 gr pompoen (schoon)
75 gr gorgonzola of andere blauwe schimmelkaas
10 salieblaadjes, grof gesneden
Bereiding
De rode ui in ¼ ringen snijden. In ongeveer 20 minuten lichtbruin en zacht bakken in boter en olie.
De overige ingrediënten toevoegen en 30 minuten laten sudderen tot een dikke jam. Laten afkoelen.
De oven voorverwarmen op 240 graden met de bakplaat erin.
De pompoen in blokjes van ongeveer 1,5 bij 1,5 cm snijden en voorkoken tot bijna gaar. Laten afkoelen.
De ontdooide bladerdeegplakjes op elkaar leggen en uitrollen tot een deeglap van ongeveer 25x30 cm, op bakpapier op een snijplank leggen.
Bladerdeeg zo nodig in de koelkast bewaren tot gebruik, het is belangrijk dat het deeg koud blijft.
Op de helft (korte kant) eerst de rode uienjam uitstrijken (rand ruime cm vrijhouden). Daarna de blokjes pompoen, stukjes gorgonzola en tot slot de grof gesneden salie erover verdelen.
De andere helft van het deeg insnijden. En met hulp van het bakpapier over de vulling vouwen. Randen aandrukken met een vork en daarna de randen recht afsnijden. Bestrijken met ei.
Vanaf de snijplank het bakpapier met de strudel op de gloeiend hete bakplaat in de oven laten glijden. 10 minuten op 220 graden bakken, daarna nog 5-10 minuten op 200 graden tot goudbruin.
Lekker met spruitjes, stoofperen en/of appelcompote!